Patrim+


1ª Reunió de Treball Patrimoni i Tic en el marc del projecte Patrim+

 

L’Espai orígens de Camarasa ha acollit, aquest divendres, la primera reunió de treball del projecte Patrim+ emmarcat dins del programa, programa europeu de cooperació Territorial per fomentar el desenvolupament sostenible del territori. Un programa del que en formen part diferents centres d’investigació i administracions públiques de Catalunya, Aragó, Pais Basc i els Pirineus francesos amb l’objectiu comú de buscar una estratègia innovadora i compartida per tal de fomentar el patrimoni cultural natural del territori.

En aquesta primera reunió els membres del CEPAP de la Universitat Autònoma de Barcelona, gestors de l’espai Orígens i representants del Parque Cultural del Río Vero de Somontano han intercanviat experiències en base la implementació de les TIC en els patrimonis cultural naturals. Al llarg de les diferents trobades s’abordaran altres estratègies per tal de fomentar aquest espais.

El projectes transfronterer ha iniciat aquest any 2018 i es conclourà l’any 2021 amb diverses activitats.

Font Balaguer TV http://www.balaguer.tv/primera-reunio-treball-emmarcada-projecte-patrim/


1ª Reunió Patrimoni i TIC

18 de mayo de 2018

Espai Orígens (Camarasa, Lérida)

 

9:30 - 10:00 : Recepció participants

10:00 – 11:00 : La implementació de les TIC en el patrimoni cultural: Espai Orígens y el desenvolupament de propostes patrimonials.

11:00 - 11:30 : Pausa-Café

11:30 – 13:00 : Visita al jaciment paleolític de la Roca dels Bous (Sant Llorenç de Montgai, Camarasa).

13:00 - 14:00 : Dinar

14:00 - 15:00 : Visita a la  Exposició Humans Moderns, 10.000 generacions (Espai Orígens, Camarasa).

15:00 - 15:30 : Pausa-Café

15:30 -16:30 : Taula Rodona i torn de preguntes


1ª Reunió Comunicació del Projecte Patrim+- 4 de maig 2018

 

El 4 de maig de 2018 va tenir lloc en el Centre Espai Orígens de Camarasa (Lleida)  la primera reunió per abordar les línies i estratègies  a  seguir en el marc de la comunicació del Projecte Patrim+. En aquesta reunió van participar representants dels socis del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic  de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB), de l'Ecomuseu de les Valls d’Àneu i del K6.

En aquesta es van tractar diferents línies d'actuació en l'àmbito de la comunicació del projecte com la presència digital del mateix via web i xarxes socials, la creació d'una campanya publicitària o la possibilitat de realizar visitas virtuals als equipamients dels socis. Aquestes i altres qüestions seran desenvolupades per tots els  socis en futures reunions  en el marc de la comunicació del projecte


 

 

Patrim+ (Red Pirenaica de Centres de Patrimoni i innovació rural) és un projecte emmarcat en el programa POCTEFA de la Unió Europea destinat a activar la col·laboració a banda i banda dels Pirineus. Amb la seva posada en marxa es pretén promoure la protecció, la valorització i l’ús sostenible dels recursos locals emfatitzant la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de les institucions i entitats dels territoris participants en aquest projecte.

Un dels eixos principals de treball a desenvolupar en aquest projecte és prioritzar una estratègia comú innovadora i compartida que comporti l’obertura a públics diversos i cerqui nous enfocaments per l’accessibilitat, pel desenvolupament local i la inclusió social, entre d'altres.

El projecte està liderat  per la Communauté de Communes Courserans-Pyrénees i hi participen socis d’Aragó, País Vasc i Catalunya.

El projecte s'ha iniciat el 15/01/2018  i finalitzarà el 14/01/2021.

Projecte associat:

EFA 251/16 /Patrim+


El projecte  ha estat cofinanciat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i medio ambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. 

AddThis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGUEIX-NOS A: 

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS