CENTRE D'ESTUDIS DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE LA PREHISTÒRIA


Work in process...obert per excavació a la Cova Gran de Santa Linya 2024

Com cada any, el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona enceta la campanya d’excavacions al jaciment de la Cova Gran de Santa Linya.

Enguany, aquests treballs es perllongaran durant els mesos de juny i juliol, entre el 24 de juny i el 19 de juliol, el jaciment romandre obert al públic.

Excavació Roca dels Bous 2024

S’obre el termini d’inscripció per participar a la campanya d’excavació del jaciment de Paleolític Mig de la Roca dels Bous (Sant Llorenç de Montgai, La Noguera, Lleida) es portarà a terme entre l’1 i el 20 d’agost de 2024, sent el dia d’arribada, el dia 31 de juliol per la tarda/nit.

S’estableix un pagament d’un a quota de 60 euros, un cop assignada la plaça.

Interessats/des enviar CV arqueològic a cepap@uab.cat

 

 

 

 


 

 

 

Excavació Cova Gran de Santa Linya 2024

S’obre el termini d’inscripció per participar a la campanya d’excavació del jaciment de la Cova Gran de Santa Linya (Les Avellanes i Santa Linya, La Noguera, Lleida) que es durà a terme entre el 17 i el 30 de juny (1 torn) i entre l’1 i el 21 de juliol (2 torn).

Es requereix participació durant tot el període del torn d’excavació, es recomanable – però no necessari- experiència en excavacions de jaciments paleolítics. El projecte cobreix l’allotjament i manutenció dels participants.

S’estableix el pagament d’una quota de 60€ un cop assignada la plaça.

Interessats/des, enviar CV arqueològic a cepap@uab.cat

Linya, una mujer de hace 14 000 años del Prepirineo de Lleida

Recentment, ha sortit publicat un reportatge a la revista Desperta Ferro Ediciones , gràcies a la Fundación Palarq,  en el qual s'explica amb detall tot el que es coneix fins al moment sobre Linya, una dona de fa 14.000 anys documentada al jaciment de la Cova Gran de Santa Linya (Les Avellanes i Santa Linya, Noguera, LLeida).

Es pot accedir a reportatge íntegre clicant aquí

 

Inscripcions Jornada "Entre la Luz y la Sombra. Jornada de puesta en Valor del Arte Rupestre Patrimonio Mundial del Prepirineo Oriental"

S'obre el termini d'inscripció per a la jornada "Entre la luz y la sombra.Jornada de puesta en valor del Arte Rupestre Patrimonio Mundial del Prepirineo Oriental" que es celebrarà els propers 22 i 23 de març al Centre Espai Orígens de Camarasa.

Una noia de fa 14 mil·lennis i un cendrer de 55.000 anys: el passat al peu dels Pirineus.Reportatge al diari ABC

 

Recentment, ha sortit publicat un reportatge al Diari ABC en el qual es tracten les principals investigacions que s'estan duent a terme als jaciments de la Cova Gran de Santa Linya i al jaciment de la Roca dels Bous.

Es pot accedir a reportatge íntegre clicant aquí

 

 

 

 

 

 

 

 

Excavació Cova del Tabac 2024

S'obre el termini de participació per a la Campanya d'excavació de la Cova del Tabac (Camarasa, la Noguera, Lleida) que es durà a terme entre el 24 de març i el 31 de març de 2024.

Es requereix participació del torn complet , bona forma física donada la ubicació i característiques del jaciment. És recomanable experiència en treball de camp. El projecte cobreix l'allotjament i la manutenció dels participants.

S'ha d'enviar el currículum arqueològic

Interessats a participar i / o rebre més informació posar-se en contacte amb cepap@uab.cat

APROVAT EL PROJECTE PATRIM 4.0

El Comitè de Programació del Programa INTERREG VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2021-2027, reunit el 30 de novembre del 2023 ha aprovat la resolució del projecte EFA127/01 PATRIM 4.0.

El projecte es desenvoluparà al llarg dels propers tres anys amb un pressupost total de 1.364.663 € i un suport financer del Programa INTERREG VI-A Espanya-França-Andorra de 887.030,70 € que suposa un 65% d'ajut de fons FEDER.

Open Call- Entre La Luz y la Sombra.Jornada de puesta en valor del Arte Rupestre Patrimonio Mundial del Prepirineo Oriental

¿Quieres presentar una comunicación breve o un póster en la jornada Entre La Luz y la Sombra.?

Os invitamos a compartir vuestras investigaciones sobre el Arte Rupestre-Patrimonio mundial mediante una comunicación breve o póster Esta llamada esta especialmente dirigida a investigadores noveles o proyectos de investigación que se encuentran en fases iniciales de desarrollo. Las propuestas pueden abordar cualquiera de las temáticas tratadas en las sesiones: nuevas tecnologías, técnicas de análisis, propuestas divulgativas o planes de difusión.

Reunió preparatòria del projecte ""Roca dels Bous Immersive"

Reunió preparatòria pel proper inici del projecte:"Roca dels Bous Immersive". Desarrollo de Juegos Serios para el Patrimonio Cultural utilizando Head Mounted Displays (HMD): Gamificación y plataforma para gafas de realidad virtual en la musealización de la Roca dels Bous. En el marc de la convocatòria de projectes Colaboración-público privada del Ministeri de Ciència i innovació i l'Agència estatal d'investigació en la qual la empresa DIGIT. Enginyeria de Sistemes audiovisuals i el Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria desenvoluparem una nova proposta immersiva pel jaciment neandertal de la Roca dels Bous a Sant Llorenç de Montgai.

AddThis