CENTRE D'ESTUDIS DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE LA PREHISTÒRIA


Excavación Cova Gran 2023

Se abre el plazo de inscripción para participar en la campaña de excavación del yacimiento de la Cova Gran de Santa Linya (Les Avellanes i Santa Linya, La Noguera, Lleida) que se llevará a cabo entre el 17 y el 30 de junio (1 turno) y entre el 25 de junio y el 23 de julio (2 turno).

Se requiere participación durante todo el período del turno de excavación, es recomendable – pero no necesario- experiencia en excavaciones de yacimientos paleolíticos. El proyecto cubre el alojamiento y la manuntención de los participantes.

Se establece el pago de una cuota de 60 euros, una vez asignada la plaza.

Es necesario enviar el currículum arqueológico.

Excavación Roca dels Bous 2023

Se abre el plazo de inscripción para participar en la campaña de excavación del yacimiento de Paleolítico Medio  de la Roca dels Bous (Sant LLorenç de Montgai, La Noguera, LLeida) que se llevará a cabo entre el 7 y el 27 de agosto de 2023, siendo el día de llegada el día 6 de agosto por la tarde/noche.

Se requiere participación durante todo el período de excavación, es recomendable - pero no necesario- experiencia en excavaciones de yacimientos paleolíticos. El proyecto cubre el alojamiento y la manuntención de los participantes.

Se establece el pago de una cuota de 60 euros, una vez asignada la plaza.

Xerrada “El temps dels somnis, les pintures de la Cova del Tabac”

El Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona conjuntament amb l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i la col·laboració de l’Ajuntament de Camarasa organitzen el proper 9 d’abril a les 19h al Casal de Germanor de Camarasa la xerrada “El temps dels somnis, les pintures de la Cova del Tabac”.

Work in process....Obert per excavació a la Cova del Tabac

El Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona conjuntament amb l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i la col·laboració de l’Ajuntament de Camarasa enceta la campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment de la Cova Tabac. Enguany, aquests treballs es perllongaran del 2 de juny al 9 d’abril . Durant aquest període  el jaciment romandre obert al públic de 10 a 12h.

 

Excavació Cova del Tabac 2023

S'obre el termini de participació per a la Campanya d'excavació de la Cova del Tabac (Camarasa, la Noguera, Lleida) que es durà a terme entre el 31 de març i el 9 d’abril de 2023.

Es requereix participació del torn complet , bona forma física donada la ubicació i característiques del jaciment. És recomanable experiència en treball de camp. El projecte cobreix l'allotjament i la manutenció dels participants.

S'ha d'enviar el currículum arqueològic

Interessats a participar i / o rebre més informació posar-se en contacte amb cepap@uab.cat

 

 

Prehistòria dels Pirineus- nova publiciació

Ha sortit publicat el llibret divulgatiu sobre la Prehistòria dels Pirineus editat pel CEPArq-UAB i amb la col·laboració amb el Parc Cultural del Rio Vero i el Musee Fórum d'Aurignac en el marc del projecte Interreg Poctefa Patrim+ (EFA 251/16 /Patrim+).

La publicació es troba dispobible en format digital clicant en aqui o en format físic al Centre Espai Orígens de Camarasa, al Parc Cultural del Rio Vero i el Musee Forum d'Aurignac.

 

 

La plaqueta gravada de la Cova Gran de Santa Linya: un desafiament visual de fa 14.000 anys

 

L'equip del CEPArq-UAB ha identificat la primera plaqueta amb gravats del paleolític superior trobada al Prepirineu de Catalunya. Els investigadors han determinat gravats en totes dues cares: a l’anvers, un herc del Pirineu alçant-se, representat mitjançant un truc visual i al revers, el primer «logo» de la Cova Gran amb el torrent de Sant Miquel als peus. La plaqueta se suma al limitat conjunt de peces singulars del paleolític superior existent a Catalunya i contribueix a la reflexió sobre l'existència d'un «nou estil» desenvolupat per les primeres poblacions caçadores-recol·lectores del nord-est de la península Ibèrica.

Taller d'art rupestre de la Cova del Tabac

El proper dia 15 d’agost a les 18h, les Piscines de Camarasa acollirà a les seves instal·lacions un nou taller d’art rupestre de la Cova del Tabac. En aquest taller els participants podran experimentar en primera persona com es feien els pigments i com es pintava a la prehistòria per acabar reproduint les tècniques i els motius que feien servir els grups humans del passat, com en el cas de la Cova del Tabac a Camarasa, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO al 1998.

AddThis

Els nostres espais virtuals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGUEIX-NOS A: 

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS