CENTRE D'ESTUDIS DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE LA PREHISTÒRIA


Linya, una Homo sapiens que va viure fa 14.000 anys al nord-est de la península Ibèrica

Investigadors del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic (CEPARQ-UAB) han descobert a la Cova Gran de Santa Linya les restes d’una dona atribuïdes a Homo sapiens, que va viure al Prepirineus orientals a finals del Paleolític Superior, fa uns 14.000 anys. Les restes prehistòriques d’humans moderns a la península Ibèrica són molt escasses. L’estudi de "Linya, la dona de La Noguera", com ha estat anomenada, permetrà aprofundir en el coneixement sobre com eren i com van viure els caçadors-recol·lectors del nord-est peninsular.

Excavació a la Cova del Tabac (Camarasa, La Noguera, LLeida)

S'obre el termini de participació per a la Campanya d'excavació de la Cova del Tabac (Camarasa, la Noguera, Lleida) que es durà a terme entre el 1 i el 15 de setembre de 2020.

Es requereix participació del torn complet , bona forma física donada la ubicació del jaciment, el qual es troba a 1 hora caminant. És recomanable experiència en treball de camp. El projecte cobreix l'allotjament i la manutenció dels participants.

S'ha d'enviar el currículum arqueològic

Interessats a participar i / o rebre més informació posar-se en contacte amb cepap@uab.cat


 

Excavación Cova Gran de Santa Linya y Cova del Tabac 2021

Se abre el plazo de participación para la Campaña de excavación del yacimiento Paleolítico de la Cova Gran de Santa Linya ( Les Avellanes i Santa Linya, La Noguera,Lleida) y el yacimiento neolítico de la Cova del Tabac (Camarasa, La Noguera, Lleida) que se llevará acabo entre el 1 y el 30 de julio de 2021.

Durante esta campaña de excavación se reaalizarán durante el período establecido trabajos arqueológicos en  ambos yacimientos.Se requiere participación en todo el período de excavación, es recomendable - pero no necesario-  experiencia en excavaciones de yacimientos prehistóricos. Se requiere buena forma física dada las características y ubicación de los yacimientos.

Excavación Roca dels Bous 2021

Se abre el plazo de inscripción para participar en la campaña de excavación del yacimiento de Paleolítico Medio de la Roca dels Bous (Sant LLorenç de Montgai, La Noguera,Lleida) que se llevará acabo entre el 31 de julio y el 28 de agosto de 2021.

Se requiere participación durante todo el período de excavación, es recomendable – pero no necesario- experiencia en excavaciones de yacimientos paleolíticos. El proyecto cubre el alojamiento y la manuntención de los participantes.

Se establece el pago de una cuota de 60 euros, una vez asignada la plaza.

Es necesario enviar el currículum arqueológico.

El Geoparc Orígens celebra el seu tercer aniversari amb la Ruta de la Cova del Tabac

  • El 17 d’abril de 2018 es va concedir la designació de Geoparc Mundial de la UNESCO a un territori que engloba 19 municipis, entre
  • ells Camarasa.

La Cova del Tabac forma part del ric patrimoni del Geoparc Orígens i de la qual en destaquen les pintures rupestres Patrimoni de la Humanitat.

El dissabte 17 d’abril de 2021 se celebra el tercer aniversari del Geoparc Orígens. Fa tres any que aquest territori situat als Pirineus lleidatans va ser reconegut com a Geoparc Mundial de la UNESCO.

Nou article sobre el jaciment de la Cova Gran de Santa Linya

Recentment, ha sortit publicat un nou estudi sobre la industria lítica gravetiana  del jaciment de la Cova Gran de Santa Linya. Sota el títol Re-evaluating the Gravettian technocomplex in Iberia: The 497C lithic assemblage from Cova Gran de Santa Linya (Southeastern Pyrenees), l’investigador Javier Sánchez Martínez ha liderat un estudi en el qual s’analitza la tecnologia lítica i els processos de fabricació de les eines amb uns 30.000 anys d’antiguetat.

La UAB participa com a soci en el projecte RETOLD de la Creative Europe

El projecte RETOLD garantirà que els museus a l'aire lliure puguin continuar explicant històries importants sobre el patrimoni cultural a un públic divers desenvolupant un flux de treball normalitzat per recopilar, digitalitzar i publicar dades sobre edificis, manualitats i tradicions. Aquestes dades s’emmagatzemaran en un format d’accés obert perquè professionals dels museus, investigadors i el públic en general puguin accedir i utilitzar-les lliurement.

AddThis

Els nostres espais virtuals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEGUEIX-NOS A: 

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS